Sunt de mult date uitării zilele în care FIFA, UEFA și alte asociații fotbalistice interziseseră folosirea gazoanelor artificiale. Aceasta nu a fost o surpriză, dacă luam în considerație faptul că acele suprafețe artificiale erau nepotrivite atât din punct de vedere al funcționalității cât și estetic, și fiecare alunecare prezenta pericol de accidentare.

Odata cu introducerea gazonului artificial de a treia generație, la începutul secolului 21, situația s-a ameliorat rapid. Suprafețele artificiale din zilele noastre sunt practic indistinctibile de la orice distanță față de iarba naturală, și în general sunt privite ca suprafețe de joc la fel de sigure ca suprafețele tipice cu iarbă naturală – probabil chiar mai sigure pe timp rece.

Spre deodebire de iarba naturală, iarba artificială pentru fotbal permite jucătorilor să folosească terenul imediat după oprirea ploii, deoarece apa se scurge imediat prin stratul de drenaj și substratul poros de la bază. Deasemenea, comparativ cu suprafața naturală, întreținerea este ieftină, rapidă și ușoară.

Firma noastră oferă suprafețe artificiale pentru fotbal realizate de diverși producatori, dar în special brandul confirmat TerraGrassTM al bine-cunoscutei firme Polytan GmbH. Clienții pot alege dintr-o largă paletă de produse, în funcție de cerințele și bugetul fiecăruia. Gama noastră de suprafețe artificiale pentru fotbal cuprinde de la suprafețe ieftine, folosite pentru agrement, pâna la suprafețe de top clasificate de către FIFA cu una (pentru uz în club) și două (pentru uz profesional) stele.

Suprafețele artificiale pentru fotbal oferite de firma noastră sunt confecționate astfel încât să îndeplinească condițiile specifice jocului de fotbal și încearcă sa simuleze comportamentul mingei pe cea mai bună suprafață de iarbă naturală. În timpul testărilor se acordă mare atenție multor proprietați ale suprafeței: durabilitatea, absorbția șocurilor, deformarea verticală, reculul vertical al mingei, reculul angular, rezistența la rotație, rularea mingei, rezistența la alunecare, abrazivitatea față de piele și alti factori cum ar fi rezistența culorii la folosire îndelungată.