La origini, tenisul se juca doar pe iarbă naturală. În zilele noastre, veți întâlni acest tip de suprafață pentru tenis din ce în ce mai rar, deoarece este foarte costisitoare și are o durabilitate scăzută. Mai târziu, terenurile cu zgură au văzut lumina zilei. Această tip preferat de suprafață de tenis este folosit frecvent, chiar dacă întreținerea este foarte solicitantă; suprafața trebuie nivelată și udată după fiecare meci, terenurile au nevoie de servicii de întreținere în mod regulat etc. Chiar dacă terenurile de tenis solide nu prezintă problemele de întreținere, ele au un alt inconvenient: suprafața lor este neplăcut de dură, și prin urmare, foarte solicitantă asupra sănătății jucătorilor.

Terenurile de tenis cu suprafețe artificiale reprezintă o soluție excelentă la toate aceste probleme. Utilizând o combinație de fire de iarbă de înaltă calitate și nisip de siliciu s-a creat o suprafață de tenis cu optime caracteristici din punct de vedere sportiv, asemănătoare cu cele ale terenurilor cu zgură. Fibrele artificiale înprumută suprafeței din elasticitatea lor fiind în același timp stabilizate de baza de nisip de siliciu. Dar nisipul dintre fibrele artificiale rămâne mobil permițând în acest fel jucătorului să alunece la minge, mișcare atât de obișnuită în cazul terenurilor cu zgură. În plus, acest tip de suprafață pentru tenis prezintă o mare durabilitate cu un minim de servicii necesare.

O soluţie mai bună este momentan cea mai modernă şi cea mai bună suprafaţă artificială de tenis - PU ZGURĂ, care pe deplin înlocuieşte zgura.

PU ZGURĂ vă aduce multiple beneficii:

  • uniform adaptată în fiecare anotimp
  • este utilizabilă pe parcursul întregului an
  • nu lasă urme
  • permeabilitatea apei, suprafaţă permeabilă
  • posibilitatea instalării pe o suprafaţă de tenis existentă
  • costuri mici pentru construcţie şi reconstrucţie
  • proprietăţi antiderapante excelente, vă protejează articulaţiile şi ligamentele
  • potrivită pentru tenisul fără bariere
  • pretenţi mici de întreţinere
  • durata de viaţă mai lungă
Teren obişnuit cu zgură PU ZGURĂ
ComfortÎntreţinerea aproximativ 5 ore pe săpămânăÎntreţinerea aproximativ 1 oră pe săpămână
Întreţinere regulatăAproximativ 120 de zile anualNu necesită întreţinerea anuală
DuritateaDepinde de durata udatuluiSuprafaţa întotdeauna uniformă, dreaptă
DenivelăriRegulate, dacă suprafaţa este uscatăSuprafaţa întotdeauna uniformă , mingea sare uniform
Durata de viaţăCca 10 aniCca 20 anu
Întreţinerea de primăvarăAproximativ 1100 – 1600 EUROAproximativ 150 – 200 EUR